یادگیری زبان انگلیسی در خانه
یادگیری زبان انگلیسی در منزل یکی از جذاب ترین و مقرون به صرفه ترین روشهای یادگیری زبان انگلیسی هست که البته قواعد و شیوه های خاص خودش رو داره. اول از هر چیزی باید بگم یادگیری زبان در منزل رو به دوستانی که سطح زبانشون خیلی ضعیفه و کاملا مبتدی هستند اصلا توصیه نمیکنم. برای اینکه کسی که میخواد خود آموز در منزل زبان یاد بگیره باید با یک سری اصول اولیه و ساختارهای گرامری پایه آشنا باشه.
اول از هرچیزی توصیه میکنم که سطح زبانتون رو مشخص کنید. برای اینکار میتونید در آزمون تعیین سطح رایگان ما شرکت کنید. برای اینکار کافیست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشخص کردن برنامه زمانی:
حالا که سطح زبانتون مشخص شده و منابع آموزشی هم در اختیارتون قرار گرفته، اولین کاری که باید انجام بدین اینه که یک برنامه زمانی ثابتی را برای یادگیری زبان در طول هفته مشخص کنید. حداقل روزانه ۱ الی ۲ ساعت تمرین کنید. اگر هم وقت ندارید این زمان رو به ۳۰ دقیقه کاهش بدین. اما تمرینتون باید به صورت مستمر باشه. حالا چه طوری باید بخونم؟ ابتدا با موضوعات کلی شروع کنید. مثل صحبت کردن راجب خودتون، خانواده، شغل و کارتون، ظاهر و شخصیت افراد، کارهای روزمره و … که همگی اینها در منابع آموزشی که بهتون معرفی شده،پوشش داده شده است.
هر چند روز یکبار فقط روی یک موضوع تمرکز کنید. به خودتون بگین که مثلا از امروز تا ۳ روز آینده فقط کلمات و عبارتهای مربوط به خانواده رو یاد میگیرم و سپس بعد از چند روز برین سراغ موضوع بعدی. همزمان چند تا عنوان رو با هم نخونید و خیلی زود هم نرین سراغ موضوع بعدی. تا مطمئن نشدید که تسلط روی یک موضوع خاص ندارید سراغ عنوان بعدی نرید. مشکل خیلی از زبان آموزهایی که بعد از ماه ها زبان خوندن حس میکنند تسلط کافی برای صحبت کردن ندارند، همین مسئله هست.یعنی به جای اینکه مطالب قبلی رو در ذهنشون حک کنند، همش مطالب جدید واردمغزشون میکنند.
استفاده کردن از ابزار آموزشی در اینترنت:
تنها روی یک کتاب و منبع متمرکز نباشید. سعی کنید همزمان از منابع آموزشی که در اینترنت وجود دارد هم استفاده کنید. سایت گوگل بهترین منبع آموزشی میتونه براتون باشه. خب چطوری ازش استفاده کنم؟ مثلا اگر راجب موضوع Family که همان موضوع خانواده هست داری آموزش میبینی، همین موضوع رو با یک مقدار تغییر در سایت گوگل تایپ کن و در انتها هم عبارت “in English” رو بهش اضافه کن. مثل عبارت زیر:
Tell me about your family in English
این موضوع در مورد موضوعات دیگر هم صدق میکنه. حتی اگر قصد شرکت در آزمون های آیلتس(IELTS) و یا تافل (TOEFL) رو دارید میتونید سوال و یا موضوعی که دارید مطالعه میکنید رو در گوگل عینا تایپ کنید و در انتهای جملتون کلمه IELTS یا کلمه TOEFL را اضافه کنید. مثلا اگر میخواهید بدونید چطور باید به سوالات مربوط به شغلتون در آزمون آیلتس جواب بدین میتونین عبارت زیر را تایپ کنید:
What is your job IELTS
بعد از اینکه سوالتون رو تایپ کردین با صدها صفحه آموزشی زبان انگلیسی روبرو میشین که به سوال شما جواب دادن. میتونین با نحوه صحبت کردن انگلیسی زبانها بیشتر آشنا بشین و ایده بگیرید. با لغات و اصطلاحات رایج و پر کاربردتری آشنا میشین که شاید به سختی در کتابهای آموزشی بتونین پیدا کنید.
با خودتون انگلیسی حرف بزنید:
از اونجایی که شاید شما در محیط انگلیسی زبان نباشید بهترین شیوه این هست که قبل از اینکه جمله ای رو به انگلیسی بگین خودتون رو محک بزنین و ببینین که آیا میتونین اون جمله و یا عبارت رو به انگلیسی بگین یا نه؟ شاید ابتدا براتون مسخره به نظر بیاد چون مجبورین همیشه قبل از حرف زدن یک مقدار مکث کنید. اما تاثیر فوق العاده ای روی پیشرفت زبان انگلیسیتون داره. اگر دیدین نمیتونید معادل انگلیسی اون عبارت رو بگین از یک استاد زبان یا کسی که سطح زبان انگلیسیش از شما بالاتر هست کمک بگیرید.
انگلیسی در خانه:
محیط منزلتون رو سعی کنیدبه یک محیط انگلیسی زبان تبدیل کنید. یک تخته وایت برد تهیه کنید و روزانه چندین جمله از جملات و عبارتهایی را که یاد میگیرید روی آن بنویسید. مکانهایی از خانه که بیشتر در آن حضور دارید برگه های یادداشت رنگی کوچکی که حاوی کلمات و جملات ساده انگلیسی هستند رو بچسبونید.
حرف آخر:
به خودتون فرصت بدین. در یادگیری زبان انگلیسی عجول نباشید. یادگیری زبان انگلیسی یک پروسه زمان بر هست اما بعد از گذشت چند ماه پیشرفتتون رو خودتون کم کم حس میکنید و همین مسئله باعث ایجاد انگیزه در شما میشه.